PA boicotează investigarea cazurile de rezonanță? Șeful CNA: Când se propune investigarea cazurile de rezonanță, PA nu vede bănuială rezonabilă

Directorul CNA Iulian Rusu declară că relațiile cu Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție sunt neclare ultima vreme. Acesta se arată nedumerit, în special când CNA cere investigarea cauzelor de rezonanță, de spălare de bani de sute de milioane de lei, iar procuratura refuză începerea investigațiilor. Declarațiile au fost făcute de către Iulian Rusu, în plenul Parlamentului.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 12 mai 2023, 12:00   437
Iulian Rusu

Totodată, Iulian Rusu menționează că pentru cazurile de corupție mică, Procuratura Anticorupție și Generală pun la dispoziție toate măsurile speciale de cercetare, iar în cazurile de corupție mare, acestea nui se grăbesc să acționeze.

"Când un medic prăpădit ia 500 de lei, se găsesc și camere de supraveghere și alte măsuri speciale de investigație, și interceptarea telefoanelor... Asta e modalitatea de utilizare a resurselor noastre limitate? Eu nu cred că asta e cazul. Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe cazurile cele mai importante, care afectează cel mai mult societatea noastră."a spus el.