(VIDEO) Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona: Șase răniți în prima cursă cu tauri

Șase persoane au fost rănite duminică la primul „encierro” (eliberare de tauri) din timpul Sărbătorii San Fermin care a început cu o zi înainte la Pamplona, ​​​​în nordul Spaniei, a anunțat guvernul regional, relatează AFP.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 8 iulie 2024, 06:49   29
taur

Cinci dintre răniți, inclusiv un american de 54 de ani din New York, au fost victimele lovitorilor, iar un altul, un spaniol de 37 de ani, a fost împuns ușor de un corn al unui taur, potrivit unui comunicat de presă al guvernului din Navarra, regiunea a cărei capitală este Pamplona.

Eliberarea taurilor a atras mulțimea pentru că a fost prima sărbătoare de San Fermin din acest an și a căzut într-o duminică.

Tradiționalele „encierros” sunt punctul culminant al festivităților și au loc în fiecare dimineață la 8:00 a.m. (06:00 GMT). Sărbătorile San Firmin, în timpul cărora participanții se îmbracă în roșu și alb, atrag vizitatori din întreaga lume, iar scriitorul american Ernest Hemingway i-a imortalizat în romanul său The Sun Also Rises , 1926.

Timp de opt zile, sute de oameni alergă pe străzile pietruite din Pamplona pe aproximativ 850 de metri în fața a șase tauri de luptă, cu scopul de a se apropia cât mai mult de ei.

Cursa, la care poate participa oricine cu vârsta peste 18 ani, se încheie în arena orașului unde are loc apoi o luptă cu tauri după-amiaza în care acești șase tauri vor fi uciși.

„Encierros” provoacă zeci de răniți și uneori decese în fiecare an – ultimul deces datează din 2009, când un tânăr spaniol de 27 de ani a fost înțepat de un taur. Din 1911, când au început să fie compilate datele, cel puțin 16 participanți au murit.

Festivitățile, care se desfășoară încă din Evul Mediu, încep pe 6 iulie cu lansarea „chupinazo-ului” – o rachetă pirotehnică – și se încheie pe 14 iulie.

sursa: hotnews.ro

Pe urmele partizanilor anticomuniști conduși de Teodor Șușman: traseul istoric unic în România, prin locuri unde s-a murit cu arma în mână

Un traseu turistic și istoric unic în România a fost amenajat în Munții Apuseni, în zona Mărgău - Răchițele, pe teritoriul județului Cluj. Calea Partizanilor este un traseu memorial-tematic, care duce călătorul prin locurile în care s-au ascuns și au luptat mai bine de 10 ani partizanii conduși de Teodor Șușman.

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. Era considerat colaborator al forţelor ruse, implicat în acţiuni represive împotriva ucrainenilor

Explozia unei maşini în oraşul ocupat Enerhodar l-a ucis pe Andrei Korotkii, „şeful securităţii” la Centrala Nucleară (NPP) Zaporojie, a anunţat Kiev Post , citând informaţii publicate pe contul oficial de telegram de Serviciul de Informaţii Militare al Ucrainei.