Bărbat ucis de câinele unei vecine, după ce a ajutat-o să sacrifice mai mulți pui, în România

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit, joi, după ce a fost atacat de un câine de talie mare, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 4 iulie 2024, 16:13   31
ciobănesc

Incidentul a avut loc într-o gospodărie din comuna Mălureni. În urma unui apel la 112, la faţa locului au intervenit un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti şi un echipaj medical.

"Din păcate, bărbatul de 80 de ani, care a suferit leziuni la un membru inferior, a decedat. Poliţiştii au identificat şi proprietara exemplarului canin în cauză, din primele verificări rezultând că, anterior, bărbatul ar fi venit la locuinţa femeii la solicitarea acesteia, unde ar fi sacrificat mai mulţi pui, iar pe acest fond câinele ar fi scăpat", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

La locul incidentului au ajuns şi poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, din primele verificări rezultând că exemplarul canin este înregistrat şi nu face parte din rasele de câini periculoşi. Oamenii legii au emis un ordin de plasare a animalului în adăpost.

"În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, respectiv de ucidere din culpă (...). Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei şi luarea măsurilor legale care se impun", se mai menţionează în comunicat.