Șantaj în Penitenciar: Polițiștii au efectuat peste zece percheziții

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de urmărire penală ai INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, cu suportul angajaților ANP, BPDS „Fulger” și DDS „PANTERA”, au efectuat 11 percheziții într-un dosar de șantaj.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 27 martie 2024, 11:46   547
percheziții

Sub pretextul unor datorii la jocurile de hazard, un grup de condamnați cu autoritate criminală au estorcat de la victimă mai mulți bani, ultima sumă fiind de 6000 de lei.

După condițiile impuse de condamnații cu influență negativă, acesta nu a avut posibilitatea să transmită suma estorcată, drept urmare la finele lunii iulie a anului 2023 condamnatul a fost depistat strangulat în curtea penitenciarului.

În urma perchezițiilor efectuate în trei penitenciare și la rudele condamnaților aflate la libertate au fost depistate și ridicate mai multe telefoane mobile, carduri bancare pe care au fost transferați banii estorcați, înscrisuri de ciornă și un cartuș de calibrul 5,45 mm.

Deținuții din cele trei Penitenciare vor fi etapați în Penitenciarul nr.13- Chișinău pentru audieri în cadrul investigațiilor, urmând ca procurorul de caz să stabilească statutul procesual al fiecăruia în funcție de probatoriul acumulat, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Persoanelor bănuite li se incriminează săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.189 alin.(2) lit.b), d) din Codul penal, pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 5  la 7 ani.

În continuare, ofițerii de investigație întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.