Bunelul care și-ar fi violat nepoata de 5 ani la Hîncești, trimis pe banca acuzaților

Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a bărbatului în vârstă de 65 de ani, care și-ar fi violat nepoata în vârstă de 5 ani.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 23 aprilie 2024, 09:54   325
Judecată

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, la data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 15:00, învinuitul, aflându-se în domiciliul său amplasat într-un sat din centrul țării, știind cu certitudine că victima cu care conlocuia are vârsta de 5 ani, fiind socrul mamei minorei, adică afinul unei rude apropiate, acționând intenționat, în scopul satisfacerii poftei sexuale, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința, din cauza vârstei fragede, a violat copila.

Copilă de 5 ani, violată de către propriul bunel, la Hîncești. Individul dat pe mâna poliției, la insistența medicilor

 „În aşa mod, prin acţiunile sale intenţionate inculpatul a săvârşit violul, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, care este și membru de familie”( infracţiunea prevăzută de art. 171 alin. (3) lit. b) Cod penal). Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul s-a aflat în stare de arest preventiv, inclusiv la momentul expedierii cauzei penale în instanța de judecată. Acesta pledează nevinovat”, se menționează în comunicat.

Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.

Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru omorul concubinei

Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 30 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în comiterea omorului concubinei. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Un tânăr, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni la Leova și Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf, 2 episoade de violare de domiciliu, un huliganism și o infracțiune de privare ilegală de libertate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni.