(VIDEO) Tudor Ulianovschi a fost propus să reprezinte Asociația ,,PanEuropa” în R.Moldova. Evenimentul are loc sub patronajul lui Emmanuel Macron

Ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a participat la reuniunea de la Paris a Uniunii PanEuropa, cea mai veche mișcare de unificare europeană. Evenimentul are loc, astăzi, la Adunarea Națională a Parlamentului Franței, sub patronajul Președintelui francez, Emmanuel Macron.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 26 aprilie 2024, 19:02   108
TU

Fiind invitat în prezidiu, Tudor Ulianovschi a solicitat susținerea statelor candidate la Uniunea Europeană.

,,Invitat în prezidiu, mi-am expus poziția față de necesitatea aplicării directivelor europene în ceea ce privește asigurarea respectării principiilor ESG (mediu înconjurător, echitate socială, etc). Am pledat pentru susținerea statelor candidate la Uniunea Europeană, care, de asemenea, trebuie să susțină directivele europene. Am subliniat, însă, faptul că orice angajament pe care ni-l asumăm ca stat, trebuie să fie raportat întâi de toate la specificul economiei naționale și să nu fie un impediment pentru dezvoltarea afacerilor locale. ” a declarat el.

Totodată, Președintele Alain Terrenoire a lansat invitația ca Tudor Ulianovschi să reprezintă Asociația în Republica Moldova. Decizia urmează a fi aprobată la următorul consiliu al asociației.

În același timp, Tudor Ulianovschi a discutat cu cicepreședintele Băncii Consiliului Europei . Discuțiile au vizat crearea unui echilibru între finanțări externe pentru producerea internă și susținerea exportului: ,,Un alt domeniu discutat ține de reglementarea excesivă a fluxurilor capitale, care crează dificultăți pentru businessul mic și mijlociu în tranzacționare.”

Fondată în anul 1922, Uniunea Internațională Paneuropeană este organizația care a creat Consiliul European și, ulterior, Uniunea Europeană. Toate acțiunile acestei Organizații din perioada interbelică, dar mai ales activitatea de după al Doilea Război Mondial au constituit piatra de temelie a Uniunii Europene.

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.