În două zile, s-a pricopsit cu aproape 1 milion de lei. Un alt membru al grupării specializate în escrocherii cu „accidente rutiere” condamnat la 7 ani de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău anunță că printr-o sentință, recent pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr în vârstă de 25 de ani, originar din Ucraina, a fost recunoscut vinovat pentru comiterea infracțiunii de escrocherie, cu cauzarea de daune în proporții considerabile, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 7 ani, cu amendă în mărime de 2 500 unități convenționale, echivalentul a 125 000 lei.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 24 aprilie 2024, 12:28   166
PG

Potrivit învinuirii, inculpatul, acționând de comun acord cu alte persoane care sunt în curs identificare, în perioada lunii octombrie 2023, repartizând rolurile între ei, s-au organizat pentru a comite mai multe infracțiuni. Astfel, în seara lui 17 octombrie 2023, inculpatul și complicii săi au contactat-o telefonic pe o femeie și prin inducerea în eroare a acesteia, și anume, comunicându-i informația eronată că nora acesteia s-ar face vinovată de comiterea unui accident rutier soldat cu victime, sub pretextul achitării prejudiciului persoanelor ce ar fi suferit în rezultatul acestui presupus accident rutier, i-au solicitat transmiterea imediată a unei sume de bani. 

Ulterior, continuându-și acțiunile sale infracționale prin menținere în eroare, tot atunci, la adresa domiciliului victimei, s-a prezentat inculpatul, care a primit de la ultima 20 000 euro, 700 dolari SUA, bani care conform cursului oficial al BNM constituie 405 456 lei.

 A doua zi, inculpatul a sustras de la o altă victimă, prin intermediul aceleiași scheme, încă 100 000 lei. 

Spre seară, a contactat o a treia victimă de la care a mai sustras 20 000 euro, echivalentul a 362 968 lei. 

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru omorul concubinei

Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 30 aprilie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în comiterea omorului concubinei. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Un tânăr, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni la Leova și Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf, 2 episoade de violare de domiciliu, un huliganism și o infracțiune de privare ilegală de libertate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni.