Ziua Europei va fi marcată pe data de 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale

Pe data de 9 mai, vom celebra pacea și unitatea pe întregul continent european. În acest context, Guvernul, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE și cetățenii țării noastre, vor marca Ziua Europei.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 26 aprilie 2024, 19:41   17
Ziua UE

Începând cu ora 12:00, în pavilionul Guvernului, care va fi amplasat în Piața Marii Adunări Naționale, oamenii vor fi așteptați de membrii Cabinetului de miniștri pentru a discuta despre efortul comun în procesul de construire a unui stat prosper, modern și european.

Tot în pavilionul Executivului, persoanele interesate se vor putea înregistra pentru o excursie în Casa Guvernului, care își va deschide ușile pentru vizitatori. Excursia va include vizita muzeului instituției, sala de ședințe a Executivului, sala media și alte locații. De asemenea, copiii vor participa la vânătoarea de comori, iar fiecare participant al cursei va primi câte un cadou. 

În grădina Guvernului, vizitatorii vor putea admira diverse expoziții, printre care expoziția echipamentelor și autospecialelor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Autorității Aeronautice Civile, Serviciului Vamal și Serviciului Fiscal de Stat. 

Tot în cadrul evenimentului, 18 state membre ale Uniunii Europene și 30 de proiecte finanțate de UE, care oferă asistență în diferite domenii, precum dezvoltare rurală, economică și socială, vor oferi vizitatorilor informații despre activitățile derulate și beneficiarii concreți sau potențiali ai acestei asistențe. 

Seara, publicul este așteptat la un concert, susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici & Orchestra, The Urs, Lupii lui Calancea, ansamblul „Hecenii" și Kalush Orchestra din Ucraina - câștigătorii Eurovision 2022 etc.