I-a îndreptat arma spre cap și l-a amenințat cu omor, pe un consătean. Bărbat condamnat la închisoare

Procuratura raionului Edineț continuă lupta cu infracțiunile care atentează la libertatea persoanei, anunțând că la 26 august 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală de învinuire a unui bărbat de 42 de ani, pentru infracțiunea de răpire a unei persoane, inculpatul fiind condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 7 ani.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 29 august 2024, 10:45   48
Condamnat

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii din Edineț, incidentul a avut loc la data de 10 octombrie 2023. În stare de ebrietate alcoolică, inculpatul a contactat un consătean, solicitându-i transportul de la domiciliul său din raionul Edineț. Pe parcursul călătoriei, inculpatul a cerut să fie dus în centrul satului Fetești, unde intenționa să se confrunte cu polițiștii care ar fi oprit un cunoscut al său. 

La refuzul consăteanului de a-l transporta la locul solicitat, inculpatul a scos o armă de foc, a încărcat-o și a îndreptat-o spre capul victimei, amenințându-l moartea (folosind expresia: „Te împușc”), amenințare percepută de victimă ca fiind reală și care l-a constrâns să îl transporte la destinație, fiind astfel lipsit de libertatea de a decide asupra propriei sale deplasări.

Pe parcursul judecării cauzei, inculpatul s-a eschivat de la prezentarea în instanță, acesta urmând a fi plasat în arest, la momentul reținerii, până când sentința va fi definitivă și executorie. 

Sentința este cu drept de apel. 

Judecătorul Alexei Paniș, candidat la CSM, nu a promovat evaluarea reluată

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Alexei Paniș, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Primarul de Hînceşti, cercetat pentru acapararea frauduloasă a terenurilor publice. Etapa la care se află dosarul

Primarul de Hînceşti, Alexandru Botnari, este cercetat în cadrul unui dosar privind acapararea ilegală a terenurilor publice. Dosarul a fost pornit în noiembrie 2022, conform Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Actualmente, acuzatorii așteaptă rezultatele expertizei judiciare, pentru a stabili valoarea loturilor vizate şi a estima prejudiciul cauzat.