Ucrainenii au lovit un feribot rusesc în portul Kavkaz

Un atac ucrainean asupra Peninsulei Crimeea în cursul nopții de marți s-a soldat cu „avarierea gravă” a unui feribot utilizat de forțele ruse pentru transportul de echipamente militare, a transmis Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 24 iulie 2024, 08:13   115
Ucraina

Acesta nu a specificat ce armă a fost utilizată pentru a efectua atacul, însă Rusia a susținut într-un comunicat  că forțele sale au doborât 21 de drone ucrainene deasupra Crimeei și a Mării Negre la începutul zilei de 23 iulie; totodată, canalele locale Telegram au raportat explozii în peninsulă.

Dronele au atacat nava în portul Kavkaz, situat în strâmtoarea Kerci ce separă peninsula de regiunea rusă Krasnodar Krai, a susținut guvernatorul regiunii, Veniamin Kondratiev.

Potrivit acestuia, o persoană a fost ucisă și „au existat răniți” în acest atac.

Traficul pe podul Kerci, care leagă Rusia continentală de Crimeea ocupată, a fost suspendat, a relatat Astra.

Într-o postare pe Telegram, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a identificat feribotul ca fiind „Slavianin”.

„Ocupanții au folosit acest feribot pentru a transporta vagoane de cale ferată, autovehicule și containere în scopuri militare”, a scris acesta..

„Slavianin este al treilea și ultimul feribot pe care Federația Rusă l-a avut în regiunea specificată”.

Trecerea de feribotul, reprezentând o legătură logistică cheie între peninsula ocupată și Rusia continentală, a fost lovită de mai multe ori la sfârșitul lunii mai cu drone și rachete.

„Un alt mare rezultat al eforturilor sincronizate ale forțelor de apărare: feribotul invadatorilor este grav avariat în portul Kavkaz”, a transmis Statul Major al Forțelor Armate ale Ucraine, 

O persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite în urma unui atac cu drone ucrainene asupra unui feribot aflat într-un port din sudul Rusiei, a declarat guvernatorul regional.

Guvernatorul din Krasnodar, Veniamin Kondratiev, a declarat că feribotul a luat foc în portul Kavkaz, dar că nu a existat niciun risc de propagare.

Portul se află la câțiva kilometri de podul Kerci, care permite circulația rutieră și feroviară între Rusia și peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

„Din păcate, există răniți și morți în rândul echipajului și al personalului portuar”, a declarat Kondratiev.

Zona din jurul podului construit de ruși peste strâmtoarea Kerci a fost atacată în mod repetat de forțele ucrainene de la invazia rusă la scară largă în 2022.

La începutul acestei luni, șeful marinei ucrainene a declarat că Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să își mute aproape toate navele de război din Crimeea ocupată în alte porturi, în urma atacurilor ucrainene care au scufundat sau avariat un număr important de nave.

sursa: adevărul.ro

(VIDEO) Un american riscă 5 ani de închisoare după ce și-a abandonat câinele în timpul uraganului Milton

Giovanny Aldama Garcia, un american în vârstă de 23 de ani din Ruskin, Florida, a fost acuzat de cruzime agravată împotriva animalelor, după ce și-a legat și abandonat câinele înainte de sosirea uraganului Milton. Tânărul riscă până la cinci ani de închisoare, după ce imaginile cu câinele său salvat de polițiști au devenit virale pe rețelele de socializare, relatează Sky News.