O moldoveancă a ajuns la închisoare în Italia pentru că a lovit și amenințat cu furculița o bătrână

O îngrijitoare moldoveancă din Italia, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnată la 3 ani și 2 luni de închisoare de către Tribunalul din Pesaro, Italia, după ce a fost găsită vinovată de maltratarea bătrânei pe care trebuia să o îngrijească. Ea a fost acuzată că a creat un mediu de viață stresant și nesigur pentru persoana în vârstă, inclusiv agresiuni fizice, informează Corriere Adriatico.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 5 iulie 2024, 09:03   161
Italia

Potrivit acuzațiilor aduse de anchetatori, badanta a lovit-o pe femeie în cap cu o pernă și a amenințat-o cu o furculiță, provocându-i o stare de teamă constantă.

De asemenea, în timpul procesului, s-a arătat că ea a lovit-o pe femeie în antebraț și a bruscat-o în timp ce aceasta se deplasa cu ajutorul unui cadru de mers, provocându-i vânătăi și hematoame la nivelul picioarelor și brațelor.

O rană suferită de victimă a dus la un certificat medical care menționa cinci zile de recuperare.

Victima, afectată de aceste condiții de viață abuzive, a decis să raporteze incidentul autorităților, ceea ce a dus la deschiderea unui proces împotriva îngrijitoarei moldovence.

În timpul procesului, badanta, care a fost apărată în tribunal de avocata Silvia Pierini, a negat toate acuzațiile, dar probele prezentate au fost suficiente pentru a convinge judecătorul de vinovăția acesteia.

Sentința de 3 ani și 2 luni de închisoare reflectă gravitatea faptelor, iar avocata badantei a declarat că va aștepta motivarea sentinței pentru a face apel.

sursa: rotalianul.com

Tânără inconștientă la volanul automobilului – salvată de medicii, la Tohatin

Echipa de asistență medicală urgentă specializată Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SAMU Rîșcani, mun. Chișinău a fost solicitată pentru a interveni rapid într-o situație de urgență. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 6 iunie 2024 în comuna Tohatin. La ora 15:07, un trecător a solicitat intervenția ambulanței pentru o tânără inconștientă la volanul automobilului, care staționa în preajma unei clădiri.

horosCOP - 8 iulie 2024: Leii se confruntă cu mici provocări și neînțelegeri, asemenea unor indicii rătăcite într-o investigație

Conjuncția planetară de astăzi ar putea să aducă o serie de provocări pentru toate semnele zodiacale. Fiecare nativ va trebui să își folosească intuiția și abilitățile de deducție pentru a naviga prin această zi plină de enigme. Horoscopul zilnic ar putea dezvălui indicii valoroase pentru a depista adevărul ascuns în spatele aparențelor.