Pensionar condamnat, după ce și-a înjunghiat chiriașul

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea recentă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 72 de ani pentru comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care s-a soldat cu decesul victimei (art.151 alin.4 din Codul penal).

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 8 iulie 2024, 10:48   144
cuțit

Astfel, potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de 9 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat de la Chișinău, la data de la 17 ianuarie 2024, pe timp de seară, inculpatul, aflându-se la domiciliul său din mun. Chișinău, fiind în stare de ebrietate, având scopul cauzării leziunilor corporale chiriașului său, în urma unui conflict, profitând de starea de neputință evidentă a victimei, care se datora dizabilității aparatului locomotor, i-a aplicat ultimului, cu un cuțit, multiple lovituri în regiunea abdomenului, în rezultatul cărora, acesta a fost preluat de ambulanță și transportat la Institutul de Medicină Urgentă.

Bărbatului i-a fost stabilită diagnoza: „plagă deschisă a peretelui abdomenului, plăgi de cuțit a peretelui abdominal penetrante, hemoragii interabdominale, șoc hipovolemic” care se califică ca leziuni corporale grave. Ulterior, la 31 ianuarie 2024, victima a decedat.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.