Chișinăuian condamnat, după ce a bătut cu pumnii și picioarele o asistentă medicală, la Spitalul de Urgență

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui bărbat de 30 de ani de comiterea infracțiunii de huliganism săvârșit în incinta unei instituţii medico-sanitare publice ori private.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 8 iulie 2024, 14:54   485
IMU

Inculpatul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 1 an.

Acuzatorii de stat au înaintat învinuirea pe faptul că, la 15 martie 2019, inculpatul, aflându-se în incinta Institutului de Medicină Urgentă, din mun. Chișinău, încălcând ordinea publică, manifestând obrăznicie deosebită, din intenții huliganice, fără un motiv întemeiat, i-a aplicat o lovitură cu piciorul în regiunea spatelui unei asistente medicale, după care, apropiindu-se de ultima, i-a mai aplicat o lovitură cu pumnul în regiunea capului, cauzându-i, potrivit raportului de expertiză medico-legală, traumă cranio-cerebrală închisă, manifestată prin contuzie cerebrală ușoară, contuzia țesuturilor moi infratemporal pe dreapta, care se califică ca vătămare corporală ușoară.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția și a declarat că, aflându-se la etajul doi al instituției medicale, și-a pus telefonul la încărcat pe hol, iar asistenta i-a spus să nu îl încarce acolo. Indignat de observația asistentei, inculpatul a reacționat violent. Deși a admis că reacția sa nu a fost una normală, acesta a declarat că nu regretă faptele comise.

Sentința este cu drept de apel.

Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.