EXCLUSIV // (VIDEO) Primarul orașului Vulcănești, prins de vameși cu mașina primăriei burdușită cu marfă de contrabandă

Mașina primăriei orașului Vulcănești a fost ridicată de vameși, după ce primarul a fost prins în timp ce transporta marfă de contrabandă cu aceasta, susțin sursele PulsMedia.MD. Cazul a avut loc în seara de ieri, 14 noiembrie 2023, după ce un mijloc de transport de model “Chevrolet Cruze” a trecut toate procedurile de control de frontieră și vamal, prin punctul de trecere a frontierei Vulcănești-Vinogradovca.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 15 noiembrie 2023, 14:37   6197
sv

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, în baza informațiilor operative, ofițerii de investigații ai Direcției regionale Sud a Poliției de Frontierei  în comun cu ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au dejucat intențiile unui conațional de a introduce fraudulos bunuri pe teritoriul Republicii Moldova. 

„Astfel, pe traseul M3 ce duce spre orașul Vulcănești, oamenii legii au stopat regulamentar mijlocul de transport și l-au supus controlului special. Ca urmare, a fost depistat un lot comercial de mărfuri, transportat fără acte ce ar demonstra declararea acestora organului vamal”, se menționează în comunicatul SV.


Potrivit surselor PulsMedia.MD, apropiate anchetei, s-a stabilit că la volanul Chevrolet Cruze, ce aparține Primăriei orașului Vulcănești, se afla nimeni altul decât edilul urbei.

Este vorba despre Victor Petrioglo, din partea „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi.

Primarului orașului Vulcănești, prins de vameși cu mașina primăriei burdușită cu marfă de contrabandă


Petrioglo ar fi refuzat să ofere explicații. Astfel marfa și mijlocul de transport au fost ridicate, iar investigațiile pe caz continuă.

Presa a scris în anul 2022 despre faptul că Victor Petrioglo avea statut de învinuit într-o cauză penală pentru depășire a atribuțiilor de serviciu, după ce și-a angajat încă un vice-primar, prejudiciind bugetul administrației publice locale cu 54.156 lei.

Aici este de menționat că Petrioglo la alegerile locale din 5 Noiembrie curent a pierdut cârma primăriei Vulcănești.

Atac raider asupra patrimoniului municipal. Primăria Chișinău bate alarma

Pe parcursul anilor 2014-2024, prin acțiunile unor persoane fizice și juridice, dar și prin deciziile adoptate de unele autorități publice centrale și instanțe de judecată, se urmărește delapidarea proprietății municipale. Este vorba despre un teren cu o suprafață de peste 3 ha, amplasat în sectorul Rîșcani – Chișinău, pe str. Ceucari și str. Doina. Conform estimărilor, acesta valorează peste 100 mln lei, iar prin diverse scheme se dorește înstrăinarea acestui teren public.