Fostul șef-adjunct al PG, Ruslan Popov, cu drumul deschis în avocatură

Învinuit într-un dosar de îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţii publice, inițiat în urma anchetelor Centrului de Investigații Jurnalistice, fostul procuror Ruslan Popov are drumul deschis în avocatură. Marți, 25 iunie, judecătoarea Viorica Dodon a admis cererea sa împotriva Ministerului Justiției, care a refuzat în 2023 să-i elibereze licență pentru exercitarea profesiei de avocat, scrioe Anticorupție.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 26 iunie 2024, 14:26   597
Popoc

Reţinut la începutul lui octombrie 2021, Popov s-a aflat în arest preventiv aproape 30 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Iniţial, Judecătoria Chişinău a dispus plasarea sa în arest la domiciliu, însă peste câteva zile Curtea de Apel Chişinău a dat curs demersului procurorilor anticorupţie de a-l plasa în izolator.

Ulterior, Curtea de Apel Chişinău a modificat deciziile instanţei de fond în privinţa lui Popov, prelungindu-i arestul la domiciliu. Procurorul Popov a fost suspendat din funcţie pe durata desfăşurării anchetei, iar în martie 2021 a depus cerere de eliberare din sistem, care i-a fost acceptată.

Ruslan Popov pledează nevinovat.