Lista persoanelor care s-au înscris la concurs pentru șefia PCCOCS

Patru persoane au depus dosarele la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), lansat pe data de 24 iulie de Consiliul Superior al Procurorilor (PCCOCS), transmite realitatea.md

publicat de Anatol Chirilov
luni, 26 august 2024, 18:07   1713
PCCOCS

Reprezentanții CSP anunță, într-un comunicat de presă, că la concurs s-a înscris Ion Neguriță – procuror-șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni, Victor Furtuna – procuror-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Andrei Mațco – avocat, Alexandru Machidon – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Amintim că, tot în cadrul ședinței din 24 iulie, CSP a lansat un nou concurs pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). În prezent, PCCOCS este condusă de un șef interimar. Este vorba de Victor Furtună, numit în această funcție în luna ianuarie 2023.

Precedentul concurs s-a încheiat cu un scandal de amploare, izbucnit pe 26 ianuarie 2023, după ce un membru al comisiei, care se ocupă de selecția preliminară a candidaților, s-a plâns de presiuni, iar unul dintre candidați spunea că datele sale personale au fost accesate ilegal.

La 2 martie 2023, membrii CSP au decis anularea concursului pentru șefia PCCOCS, după ce doi candidați s-au retras, iar Comisia a constatat imposibilitatea continuării concursului pentru funcția de procuror – șef al PCCOCS.

Judecătorul Alexei Paniș, candidat la CSM, nu a promovat evaluarea reluată

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Alexei Paniș, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Primarul de Hînceşti, cercetat pentru acapararea frauduloasă a terenurilor publice. Etapa la care se află dosarul

Primarul de Hînceşti, Alexandru Botnari, este cercetat în cadrul unui dosar privind acapararea ilegală a terenurilor publice. Dosarul a fost pornit în noiembrie 2022, conform Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Actualmente, acuzatorii așteaptă rezultatele expertizei judiciare, pentru a stabili valoarea loturilor vizate şi a estima prejudiciul cauzat.