Schimb de experiențe dintre angajații Direcției chinologice a IGP și cei ai Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, România

Delegația Inspectoratului General al Poliției a efectuat o vizită la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, România. Aceasta a fost condusă de șeful adjunct al Poliției Naționale, Alexandru Bejan, urmat de experți în domeniul chinologic și planificare strategică. Obiectivul vizitei a fost definitivarea planului de dezvoltare a Direcției chinologice a IGP în scopul adaptării acestuia la nevoile și cerințele instituționale.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 13 septembrie 2024, 12:36   140
IGP

Polițiștii au participat la prezentări și sesiuni de formare conduse de specialiștii Centrului Chinologic român. De asemenea, au fost abordate aspecte esențiale privind instruirea câinilor conform standardele europene, preluarea bunelor practici privind metodele avansate de dresaj canin, gestionarea resurselor în cadrul serviciilor canine și strategii pentru optimizarea intervențiilor operative.

Evenimentul a fost finanțat de către Guvernul Marii Britanii și implementat ca parte a proiectului extrabugetar al OSCE „Sprijin pentru agențiile de aplicare a legii din Moldova ca răspuns la provocările de securitate din regiune”, la care Inspectoratul General al Poliției este beneficiar primar.

ANRE a aprobat micșorarea prețului pentru energia electrică furnizată de S.A. ”Energocom”, dar facturile consumatorilor finali rămân neschimbate

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de către S.A. ”Energocom”, furnizorul central de energie electrică, în cuantum de 1,80 lei/kWh (fără TVA). Acest preț este cu aproximativ 21% mai mic față de prețul în vigoare, scrie Bizlaw.MD.

Peste 1300 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova săptămâna trecută. Autoritățile recomandă vaccinarea

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. În perioada 9-15 septembrie, în Republica Moldova au fost înregistrate 1310 cazuri de COVID-19 (dintre care 271 în regiunea transnistreană), fiind cu 15% mai puțin față de săptămâna precedentă. Autoritățile de resort recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 și a gripei, comunică MOLDPRES.