„Ieri polițiști, azi șomeri”. Doi angajați IP Soroca concediați, după ce au umblat hai-hui și în stare de ebrietate cu mașina de serviciu prin oraș

Doi polițiști au fost concediați, după ce au fost prinși că se deplasau în stare de ebrietate cu mașina de serviciu, în afara orelor de muncă, în urma unui control inopinta efectuat de către Octavian Cebotarenco, șeful IP Soroca, susțin sursele PulsMedia.MD din teritoriu.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 22 aprilie 2024, 13:12   1698
Soroca

Potrivit surselor, este vorba despre doi polițiști din cadrul Sectorului de Poliție Nr.5 Stoicani, care la data de 10 aprilie curent, în jurul orei 21:00, au căzut în plasa șefului IP Soroca.

Octavian Cebotarenco ar fi organizat în seara cu princina un control inopinat la IP Soroca unde a stabilit că mașina de poliție MAI 4067 nu se afla în parcarea inspectoratului, iar membrii echipajului nu se aflau în vreo misiune în afara orelor de muncă.

Sursele noastre mai menționează că Cebotarenco ar fi dat indicații ca de urgență să fie adusă mașina de poliția la inspectorat, inclusiv să fie prezenți și cei doi polițiști responsabili de ea.

Cei doi polițiști au dus curs solicitării, iar când s-au prezentat în fața lui Cebotarenco, în uniforme, ultimul ar fi dispus ca aceștia să fie testați cu aparatul Drager. Astfel, rezultatele au arătat că cei doi polițiști consumaseră alcool având o concentrație de 0,29 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestora a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Șeful IP Soroca, Octavian Cebotarenco, a confirmat pentru PulsMedia.MD informația și a menționat că în rezultatul anchetei interne, cei doi au fost concediați, însă a evitat să ofere mai multe detalii despre caz.

Totodată, este de menționat că unul dintre ei este documentat și pentru faptul că a urcat în stare de ebrietate la volan.