Cetățean străin, condamnat la ani grei de închisoare, pentru că a violat fiica concubinei sale în vârstă de 13 ani

A fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Turcia, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 29 aprilie 2024, 10:00   571
Viol

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, în luna august 2022, aflându-se în apartamentul concubinei sale amplasat într-un oraș din centrul țării, urmărind scopul de a-și viola fiica vitregă în vârsta de 13 ani, profitând de incapacitatea fizică a minorei de a opune rezistență, a dezbrăcat-o forțat și a întreținut cu ea un raport sexual neconsimțit.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, în septembrie 2022, imediat după ce afla-se că în privința faptei sale a fost sesizată poliția. Ulterior, în aprilie 2023, crezând că dosarul în privința acestuia a fost clasat, a revenit în Republica Moldova, însă a fost reținut în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Sentința este cu drept de apel.

Medic din Chișinău, condamnat pentru malpraxis

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui medic obstetrician-ginecolog de comiterea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale.