Un tânăr, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni la Leova și Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf, 2 episoade de violare de domiciliu, un huliganism și o infracțiune de privare ilegală de libertate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 29 aprilie 2024, 13:40   59
PG

Potrivit uneia din spețe, la 09 septembrie 2021, în jurul orei 16:00, inculpatul, cu un complice (care a fost condamnat printr-o sentință anterioară), fiind în stare de ebrietate, a pătruns ilegal în gospodăria unui bărbat, amplasată în orașul largara, r-nul Leova. Făptuitorii au atacat bărbatul și i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele, după care, l-au determinat să urce în automobilul lor. L-au transportat la marginea unui sat, unde l-au agresat fizic. Ulterior, l-au urcat forțat, în portbagajul automobilului și l-au dus înapoi în oraș, acesta fiind ținut în portbagaj aproximativ 10 minute. 

Înainte de plecarea cu automobilul de la domiciliul părții vătămate, inculpatul a luat fără permisiune de pe masa din ogradă, telefonul mobil de model „Xiaomi Redmi 9” invocând neîntemeiat deteriorarea automobilului de către victimă, iar la întoarcere, i-a cerut 800 lei în schimbul telefonului. 

Potrivit altor episoade infracționale, inculpatul a atacat trei persoane în mun.Chișinău, fiindu-le sustrași în mod deschis bani și alte bunuri, prejudiciul material cauzat părților vătămate fiind estimat la aproximativ 50 000 lei.

Majoritatea furturilor le-a comis tot în capitală, într-un caz sustrăgând dintr-o debara mai multe instrumente pentru construcții, și în alt caz, hainele de pe sfoara întinsă într-o curte din sectorul Centru al capitalei. În orașul Iargara a comis un alt furt, fiind sustras un telefon mobil dintr-un automobil. În total, victimelor le-a fost cauzat un prejudiciu material în sumă de aproximativ 20 000 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.