Ambasadorul Rusiei în SUA spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa se apropie de sfârşit, o mişcare ce ar deschide calea pentru Moscova de a trimite un nou emisar la Washington într-un moment în care relaţiile bilaterale sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, relatează Reuters.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 4 iulie 2024, 19:10   17
rusia

Statele Unite şi Rusia sunt în dezacord cu privire la războiul Moscovei din Ucraina, iar relaţiile s-au deteriorat la cel mai scăzut nivel cel puţin de la criza rachetelor din 1962.

Încheierea misiunii lui Antonov în SUA a fost semnalată joi de ziarul rus Kommersant, care a descoperit o felicitare scrisă de mână pe care Antonov o trimisese unui think-tank din Moscova cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a acestuia.

"Misiunea mea se apropie de sfârşit. Sper că împreună vom continua să apărăm interesele Patriei noastre!" a scris Antonov în scrisoarea de felicitare, datată 29 iunie.

Întrebată, joi, despre acest subiect, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat reporterilor, citată de agenţia de presă Interfax: "Nu există niciun motiv pentru a comenta aici. Fiecare poate avea propriile planuri personale. Deciziile privind numirea şi schimbarea ambasadorilor sunt luate de preşedinte".

Antonov, în vârstă de 69 de ani, şi-a preluat funcţia la Washington în septembrie 2017. Înainte de aceasta, el a fost ministru adjunct al apărării şi ministru adjunct de externe.

sursa: news.ro