Moldovean, mort într-un grav accident în Italia la numai 39 de ani. Cauzele care au provocat tragedia

Ion Răileanu, un bărbat în vârstă de 39 de ani, și-a pierdut viața sâmbătă, 28 septembrie 2024, într-un tragic accident rutier produs pe via Terrassa, în localitatea Conselve, provincia Padova din Italia.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 30 septembrie 2024, 13:43   211
Accident

Potrivit Padova Oggi, Răileanu este cetățean moldovean, rezident în localitatea italiană Bovolenta și se afla la volanul unui autoturism Toyota Avensis când a pierdut controlul vehiculului, provocând o ieșire în decor. Incidentul s-a produs în jurul orei 22:00, iar autoturismul s-a răsturnat după o coliziune violentă.

Alți participanți la trafic au observat mașina avariată și au alertat serviciile de urgență. Echipajele de la Suem 118 și pompierii au ajuns rapid la fața locului și au intervenit pentru a-l scoate pe Răileanu din vehiculul grav avariat.

Din nefericire, personalul medical a constatat că bărbatul suferise răni fatale, iar eforturile de resuscitare au fost inutile.

Conform autorităților, impactul a fost deosebit de grav, însă, din fericire, nu au fost implicate și alte vehicule.

Polițiștii din Abano și de la secția din Albignasego investighează circumstanțele exacte ale accidentului, iar printre ipotezele luate în considerare se numără viteza excesivă sau o posibilă neatenție din partea șoferului.

După ce a fost informat, procurorul de serviciu a autorizat ridicarea trupului neînsuflețit, care a fost predat familiei pentru organizarea înmormântării.

„Iubiți credincioși, fratele nostru Ion Răileanu, care duminica trecută a fost cu noi împreună la sărbătoarea hramului bisericii noastre, a petrecut cu noi ultima slujbă de duminică împreună, astăzi a plecat la Domnul. Bunul Dumnezeu să-l ierte și sa-l așeze cu Sfinții, iar familiei greu încercate multă mângâiere de la Domnul și rugăciunile noastre”, a scris preotul Anatolie Bitca pe grupul Facebook al Bisericii Ortodoxe Nașterea Maicii Domnului Venezia Mestre.

Veste tristă pentru credincioșii diasporei noastre: Ion Răileanu, cântărețul corului bisericesc al parohiei “Sf. Mmc. Dimitrie” din or. Este, Padova, și-a început călătoria spre cer. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu Sfinții. Condoleanțe familiei, colegilor, părintelui Paroh și comunității din care a făcut parte. Veșnică să-i fie pomenirea. Să-l pomenim în rugăciune noastre”, s-a transmis și pe pagina Facebook „Vicariato episcopale per le parrocchie moldave in Italia”.

(VIDEO) Afacere cu droguri pe Telegram. Suspectul reținut pentru 72 de ore

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu cei de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Ciocana, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun.Chișinău-Oficiul Ciocana, au deconspirat activitatea infracțională a unui bărbat de 31 de ani, suspectat de realizarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației Telegram.