Recean: Statul este pregătit să facă faţă tuturor scenariilor apocaliptice de destructurare a R. Moldova

Ca şi în anii anteriori, vedem o escaladare a provocărilor hibride, or, instituţiile Republicii Moldova au făcut faţă acestor provocări. Am încrederea că şi în continuare vor face faţă şi toate scenariile apocaliptice vor fi prevenite, potrivit unei afirmaţii a prim-ministrului Dorin Recean, care a vorbit aseară la un post de televiziune despre scenariile Rusiei pentru a periclita alegerile prezidențiale din toamnă, inclusiv cu victime civile, transmite MOLDPRES.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 4 iulie 2024, 08:17   165
Recean

„Evident, cu cât mai mult avansăm în procesul de integrare europeană şi de a construi Europa acasă, a construi o viaţă prosperă aici, la noi acasă, vom fi atacaţi cu intensitate mai mare. Tocmai de asta sunt depuse toate eforturile pentru a preîntâmpina aceste provocări, aşa cum am făcut-o şi în anii trecuţi. Suntem pregătiţi să prevenim toate aceste escaladări, care au scopul să aducă la fierberi sau lucruri care să afecteze populaţia Republicii Moldova”, a relevat Dorin Recean.

În altă ordine de idei, şeful Cabinetului de miniştri a estimat că „astăzi, toată lumea care are probleme cu legea, toţi care trebuie să plătească pentru faptul că anterior au comis crime şi au furat din această ţară, toţi s-au mobilizat ca să lupte împotriva cetăţenilor Republicii Moldova şi să saboteze reforma justiţiei, lupta anticorupţie şi programul de a construi UE acasă”.

Dorin Recean, la întrevederea cu autoritățile publice locale din Ceadîr-Lunga: „Avem un singur scop - sa îmbunătățim nivelul de trai al cetățenilor noștri”

Oportunitățile de dezvoltare a localităților prin prisma obiectivului strategic de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, dar și beneficiile programelor guvernamentale și ale proiectelor transfrontaliere implementate în țara noastră au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor publice desconcentrate din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.