(VIDEO) Polițist din cadrul IP Strășeni, reținut în flagrant de ofițerii SPIA

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au reținut în flagrant, ieri 20 iunie, un angajat al Inspectoratului de poliție Strășeni al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 21 iunie 2024, 11:02   3532
SPIA

Investigațiile au fost demarate ca urmare a sesizării parvenite din partea IGP, fiind pornită o cauză penală conform art. 324 alin. (2) lit. b) (Corupere pasivă).

Potrivit circumstanțelor cauzei, la data de 8 iunie 2024, angajatul IP Strășeni, ar fi promis eliberarea mijlocului de transport, ridicat și plasat la parcarea specializată în urma încălcării Regulamentului circulației rutiere, în schimbul unei recompense ilicite de 300 de Euro.


„Astfel, bănuitul a fost reținut în flagrant în momentul primirii celei de-a doua tranșe de 150 de Euro din suma pretinsă. În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția automobilului polițistului, fiind depistate și ridicate obiecte relevante pentru cauza penală”, se arată într-un comunicat al SPIA.

SPIA încurajează denunțarea manifestărilor de corupție și influențelor necorespunzătoare, promovarea conceptului toleranţei zero față de fenomenul corupţiei și promovarea liniilor specializate anticorupție a MAI „1520”.

Moldovean prins cu „focuri de artificii”, la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova asupra căruia au fost descoperite articole pirotehnice, deşi acesta nu deţinea autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu astfel de materiale.

Moldovean condamnat la 20 de ani de pușcărie în Franța, capturat la Albița. Era liderul unei grupări internaționale specializată în furt de mașini

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova, căutat de autorităţile din Franța, care era condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 20 ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituire grup infracțional specializat în traficul internațional cu autoturisme furate pe teritoriul acestui stat.

Angajat al Centrului de Sănătate Cantemir, cercetat de CNA pentru primirea sistematică a mijloacelor financiare ilicite

Ofițerii CNA și procurorii au efectuat percheziții la Centrul de Sănătate Cantemir în cadrul unui dosar de trafic de influență, în care sunt cercetate acțiunile unui angajat al instituției, manifestate prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare ilicite pentru perfectarea certificatelor medicale fără prezența fizică a solicitanților.