Viața unui nou-născut, salvată prin telefon de un medic CNAMUP

Miercuri, într-o familie din mun. Orhei s-a întâmplat un caz cumplit. Un nou-născut de o săptămână s-a înecat cu laptele matern și nu mai putea să respire.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 27 iunie 2024, 13:27   95
\CNAMUP

Imediat părinții au sunat la 112, iar medicul superior al Dispeceratului comun de urgență IMSP CNAMUP, Viorica Murzac care a preluat apelul de urgență și a reușit să-i salveze viața, oferindu-i mamei sfaturi necesare pas cu pas.

Cu toate că ambulanța era pe drum, minutele în care copilul nu putea respira erau vitale. Din fericire, mama nu și-a pierdut prezența de spirit și a reușit să aplice manevrele de salvare, întocmai, cum i-a explicat medicul IMSP CNAMUP. După indicațiile respectate, copilul a putut respira din nou.

Echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Orhei, ajunsă în 5 minute la domiciliu, a preluat bebelușul și a acordat îngrijiri medicale care se impuneau, reușind în câteva secunde să stabilizeze parametrii vitali a nou-născutului.

Fetița împreună cu mama sa au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul IMSP Spitalul Raional Orhei. La moment, copilul este în afara oricărui pericol!