(VIDEO) Doi bărbați din Bălți, anterior judecați, reținuți pentru șantajul unei femei. Banii erau predestinați pentru haznaua criminală

Doi bărbați de 36 și 51 de ani au fost reținuți de polițiști pentru șantajul unei femei.Suspecții, anterior judecați și recent eliberați din custodia instituției penitenciare, ar fi șantajat victima, o femeie de 47 de ani din raionul Glodeni, că va publica imaginile sale cu caracter intim pe internet, după ce le-ar fi obținut de la aceasta pe rețelele de socializare.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 27 iunie 2024, 12:44   492
IGp

Inițial, aceștia ar fi estorcat de la victimă suma de 50 000 de lei. Ulterior, bărbații ar fi solicitat mijloace financiare în sumă de 20 000 lei, moment în care victima a sesizat Poliția.

Datorită intervenției prompte a ofițerilor Direcției investigații ,,Nord” a INI în comun cu polițiștii Inspectoratului de poliție Glodeni, sub conducerea Procuraturii raionului Glodeni, cei doi suspecți au fost reținuți în flagrant în momentul recepționării banilor, pe o stradă din municipiul Bălți.

Totodată, oamenii legii au stabilit că banii obținuți ilegal prin intermediul șantajării victimei erau predestinați pentru haznaua criminală.

Polițiștii au inițiat o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de șantaj comis de două sau mai multe persoane.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

Contrabandist moldovean căutat internațional de autorități din Italia, descoperit și reținut de polițiștii români de frontieră

Poliţiştii români de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova, căutat de autorităţile din Italia, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la grup infracțional specializat în contrabanda cu țigări pe teritoriul acestui stat.