Trei băieţi răniţi, unul grav, în Elveţia, într-un atac comis de către un tânăr chinez la Zurich

Trei copii au fost răniţi într-un atac cu arma albă, unul grav, de către un tânăr chinez în vârstă de 23 de ani la Zurich, cel mai mare oraş din Elveţia, o ţară în care acest tip de atacuri este rar, relatează AFP.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 2 octombrie 2024, 11:24   18
Elveția

Atacatorul a atacat copii care se aflau pe o stradă într-un cartier rezidenţial din nordul oraşului, marţi după-amiaza, anunţă într-un comunicat Poliţia Municipală din Zurich.

O angajată a unei grădiniţe, care însoţea grupul de copii a reacţionat imediat şi a reuşit - cu ajutorul unui bărbat care trecea pe stradă - să-l imobilizeze pe tânăr până la sosirea forţelor de ordine.

Un băiat ”rănit grav” şi alţi doi băieţi în vârstă  de cinci ani ”răniţi mai puţin garv” au primit primul ajutor la faţa locului şi apoi au fost transportaţi la un spital, anunţă poliţia.

Atacatorul a fost dus la un post de poliţie.

Suspectul a fost ”interogat”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, în faţa grădiniţei, o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Judith Höhle.

Nu putem să oferim încă detalii despre motivaţie”, a declarat ea.

Mai multe străzi din cartier erau în continuare închise marţi seara, de cordoane de poliţie, a constatat o jurnalistă AFP.

Însă pericolul a fost îndepărtat, a subliniat poliţia.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, grupul era în drum către un centru de activităţi, moment în care tânărul ”a atacat copiii cu arma albă”.

Autorităţile au divulgat, pentru moment, doar vârsta şi naţionalitatea atacatorului.

În afată de cei trei băieţi, nicio altă persoană nu a fost rănită, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Poliţiei Municipale, Pascal Siegenthaler.

Ancheta este constinuată de către Poliţia Cantonală din Zurich şi parchet.

Atacul a avut loc pe o stradă liniştită, cu copaci, în cartierul Oerlikon, la Zurich, un oraş situat în nordul acestei ţări alpine.

Am auzit copii ţipând, iar apoi au venit mulţi poliţişti”, a declarat un martor televiziunii locale TeleZüri.

Nu ştiu dacă fiul meu este bine! Poliţia m-a refuzat din nou. Nu ştiu unde-mi este fiul, mi-au spus doar că nu este rănit, dar nu pot să-l văd”, a declarat un tată cotidianului Blick.

Potrivit poliţiei, echipe de susţinere psihologică au fost puse la dispoziţie.

Ea a discutat cu locuitori din cartier, în care se află un birou al serviciului migraţiei de obţinere a permiselor şi documentelor de sejur.

Partidul Uniunea Democratică de Centru (UDC, dreapta radicală) a comentat atacul imediat - fără să aştepte concluziile anchetei - şi a denunţat faptul că atacatorul este un străin.

Dacă v-aţi săturat de criminalitatea importată şi de abuzurile în domeniul azilului, semnaţi acum iniţiativa pentru protecţia frontierelor”, se inflamează UDC pe X.

Formaţiunea postează o imagine cu două mâini care ţin ferm un cuţit.

Acest tip de atac împotriva populaţiei este extrem de rar în Elveţia, unde agresiunile cu arma albă sunt legate mai mult de infracţionalitate şi conflicte personale.