Un copil de 3 ani i-a amputat fratelui mai mic un deget cu toporul, la Drochia

Un copil a rămas fără un deget, după ce acesta i-ar fi fost tăiat de către fratele său mai mare. Incidentul a avut loc ieri-seara. în localitatea Mîndîc, din raionul Drochia, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 7 iulie 2024, 11:29   857
topot

Potrivit surselor, medicii de la Spitalul raional Soroca, a informat poliția despre faptul că au amputat degetul mare al unui copil de numai un anișor.

Oamenii legii au documentat cazul, iar potrivit declarații mamei copilului, fratele cel mai mare al micuțului, în vârstă de 3 anișori, l-ar fi lovit din neatenție cu toporul.

De luni, alegătorii pot solicita votarea cu urna mobilă

Persoanele care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu pot veni în localul secției de votare, pentru a vota la referendum și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, pot solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile privind votarea la locul aflării pot fi depuse începând de luni, 7 octombrie.

Promo-LEX: Candidații la alegeri nu renunță la „pomeni” electorale, folosesc resursa administrativă și incită la ură

În primele zece zile de campanie electorală, Promo-LEX a identificat cel puțin 792 de acțiuni de promovare a candidaților al prezidențiale și a participanților la referendum. Printre încălcările identificate se numără incitarea la ură, discursul discriminatoriu, oferirea pachetelor cu produse alimentare cetățenilor și utilizarea resursei administrative.