NEWS ALERT

Patru „aventurieri băuți” cu trotinete „BOLT”, amendați de INSP în Chișinău

Noaptea trecută, în Chișinău, patru bărbați au fost depistați de ofițerii de patrulare în timp ce conduceau #trotinete_electrice în stare de ebrietate.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 23 octombrie 2024, 13:48   77
BOLT

Pe strada Calea Moșilor, un bărbat de 30 de ani avea o concentrație de 0,58 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

La intersecția străzilor Studenților și bulevardul Moscova, un tânăr de 21 de ani  -  0,69 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pe strada Alexei Mateevici, un bărbat de 32 de ani - 0,25 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pe bulevardul Mircea cel Bătrân, un tânăr de 22 de ani - 0,16 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Niciuna dintre persoanele stopate nu era echipată conform cerințelor legale.

Pentru aceste abateri, cei patru riscă sancțiuni contravenționale de până la 12 500 de lei sau arest contravențional de la 10 la 15 zile de arest.

Sursa foto: IGP

NEWS ALERT // Grav accident, soldat cu decesul a două persoane, la Ialoveni

Acum o oră, Poliția din Ialoveni a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe traseul R-3, în apropiere localității Sociteni. Conform informațiilor preliminare, un automobil de marca Lada, condus de un șofer de 75 de ani, la un moment dat a ieșit pe contrasens tamponând frontal un Ford Transit la volanul căruia se afla un bărbat de 47 de ani.

CNPF bate alarma! Fraudele prin intermediul cardurilor bancare – în creștere

Numărul de petiții legate de fraudele bancare înregistrează o creștere alarmantă, anunță Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF). Potrivit autorităților, escrocii contactează cetățenii, pretinzând că sunt reprezentanți ai băncilor, și îi avertizează cu privire la presupuse tranzacții frauduloase din conturile lor. Sub pretextul de a oferi ajutor, aceștia reușesc să obțină informații confidențiale, precum datele cardului sau codul PIN, pentru a extrage bani din conturile victimelor.