NEWS ALERT

CNPF bate alarma! Fraudele prin intermediul cardurilor bancare – în creștere

Numărul de petiții legate de fraudele bancare înregistrează o creștere alarmantă, anunță Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF). Potrivit autorităților, escrocii contactează cetățenii, pretinzând că sunt reprezentanți ai băncilor, și îi avertizează cu privire la presupuse tranzacții frauduloase din conturile lor. Sub pretextul de a oferi ajutor, aceștia reușesc să obțină informații confidențiale, precum datele cardului sau codul PIN, pentru a extrage bani din conturile victimelor.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 23 octombrie 2024, 12:21   90
fraude bancare

CNPF avertizează cetățenii că niciun reprezentant bancar nu va solicita vreodată informații confidențiale, cum ar fi numărul complet al cardului, data expirării, codul CVV2/CVC2, codul PIN sau alte parolele. De asemenea, CNPF avertizează cetățenii să nu comunici sub nicio formă codurile unice OTP primite prin SMS.

Pentru a preveni fraudele, cetățenii sunt sfătuiți să fie vigilenți și să nu divulge niciodată datele personale, nici măcar persoanelor care se pretind a fi din partea băncii.

În cazul în care suspectați că ați fost victima unei fraude, contactați imediat banca pentru blocarea cardului și raportați activitatea suspectă.

NEWS ALERT // Grav accident, soldat cu decesul a două persoane, la Ialoveni

Acum o oră, Poliția din Ialoveni a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe traseul R-3, în apropiere localității Sociteni. Conform informațiilor preliminare, un automobil de marca Lada, condus de un șofer de 75 de ani, la un moment dat a ieșit pe contrasens tamponând frontal un Ford Transit la volanul căruia se afla un bărbat de 47 de ani.