SIS, despre pretinsele „ordine ce vizează mass-media”: Sunt false!

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat astăzi că informațiile apărute în spațiul public, conform cărora instituția ar fi emis un ordin ce vizează sursele mass-media naționale, sunt false.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 17 octombrie 2024, 15:40   65
SIS

Potrivit SIS, scopul aparent al diseminării acestei informații este de a afecta imaginea și credibilitatea instituției. De asemenea, SIS a subliniat că adresa de pe care ar fi fost expediată informația nu este asociată Serviciului, fiind inventată pentru a induce în eroare și a crea confuzie în rândul jurnaliștilor.

„Condamnăm orice încercări de denigrare și dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic. SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii,” se arată în comunicatul Serviciului de Informații și Securitate, scrie Realitatea.MD.

Reamintim, în ordinul fals din 16 octombrie este dată o dispoziție de „verificare a surselor de finanțare a mass-media”, precum și „blocarea mijloacelor în masă care nu au fost verificate”.

Sursa: Luchianiuc.com


Sursa: Luchianiuc.com