Un reprezentant al ocupaţiei ruse în Lugansk, asasinat într-un atentat cu maşină-capcană

Un reprezentant al ocupaţiei ruse în regiunea ucraineană Lugansk (est), Valeri Ceaika, a fost ucis în explozia unei maşini-capcană, la Starobilsk, au anunţat autorităţile proruse, relatează AFP.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 aprilie 2024, 12:23   37
Lugansk

El a fost ucis în ”detonarea unui dispozitiv neidentificat”, în maşină, a anunţat luni Comitetul local de anchetă.

O anchetă a fost descvhisă cu privire la un ”act terorist”, potrivit comitetului, care precizează că circumstanţele incidentului sunt pe cale să fie stabilite.

În trecut, atentate cu maşină-capcană imputate Ucrainei au vizat, în mai multe rânduri, reprezentanţi proruşi, în regiunile ucrainene ocupate.

”Camaradul nostru este mort”, a anunţat pe Telegram şeful administraţiei municipale din Starobilsk Vladimir Cernev, adăugând că o anchetă este în curs.

Valeri Ceaika deţinea un post de conducere în serviciile administrative ale districtului Starobilsk.

Lugansk este una dintre cele patru regiuni a căror anexare a fost revendicată de Moscova în septembrie 2022, alături de Deoneţk (est) şi Zapopojie şi Herson (sud).

În decembrie, al reprezentant prorus al ocupaţiei a fost ucis în Lugansk, în explozia unui ”dispozitiv neidentificat” plasat î=n maşină.

Moscova acuză Ucraina de faptul că se află la originea mai multor asasinate sau tentative de asasinat pe teritoriul rus, de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, în februarie 2022.

news.ro

Zelenski: La fel ca şi Harkov, diferite oraşe şi comunităţi au nevoie de protecţie, au nevoie de "Patrioţi"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă în mesajul către popor de luni seară, după atacul rusesc asupra turnului televiziunii din Harkov, că la fel ca şi Harkov, diferite oraşe şi comunităţi au nevoie de protecţie, au nevoie de "Patrioţi". ”Trebuie să provocăm daune maxime asupra a tot ceea ce Rusia foloseşte ca bază pentru teroare şi pentru logistica sa militară”, mai spune liderul ucrainean.

SIPRI: Cheltuielile pentru apărare la nivel global au ajuns la un nivel record de 2.440 miliarde de dolari

Pentru prima dată, cheltuielile militare guvernamentale au crescut în toate cele cinci regiuni geografice principale, a constatat think tank-ul SIPRI, cu sediul la Stockholm. Cheltuielile militare globale au atins un nivel record de 2.440 miliarde de dolari, după cea mai mare creştere anuală a bugetelor guvernamentale pentru armament din ultimii zece ani, potrivit raportului pe această temă al organizaţiei, scrie The Guardian.