(VIDEO) Schemă de contrabandă cu produse de tutungerie în valoare de peste un milion de lei, destructurată

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, anunță destructurarea unei scheme de transportare prin contrabandă spre România a peste 100.000 de țigări o tonă de narghilea, în valoare de peste un milion de lei.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 28 mai 2024, 09:24   706
SV

Totodată, urmare a documentării membrilor grupului criminal organizat pe parcursul a câteva luni și desfășurării a 16 percheziții simultane, au fost reținuți trei bărbați cu vârste de peste 30 de ani, inclusiv organizatorul comiterii infracțiunii și doi curieri. Luni dimineața, la posturile vamale din Leușeni și Sculeni au fost reținute două mașini, din care au fost ridicate bunurile de contrabandă, camuflate în rezervoarele pentru gazul cu care erau alimentate cele două mașini.

În cadrul celorlalte percheziții realizate, au fost ridicate inclusiv ambalajele cutiilor în care anterior se aflau bunurile de contrabandă - tutun pentru narghilea, țigări - precum și mijloace bănești care ar proveni din contrabandă, înscrisuri de ciornă, precum și un mijloc de transport dotat cu ascunziș similar, anterior folosit pentru transportarea bunurilor în afara țării.

Prin urmare, țigările și narghileaua au fost indisponibilizate, iar cercetările continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

(VIDEO) Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații a Direcției Generale Antifraudă a SFS, anunță destructurarea unei scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, de către o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.