(FOTO) „Armele lui Putin” au ajuns în R.Moldova. O dronă kamikaze s-a prăbușit, la Vulcănești

Poliția de Frontieră informează că astăzi, 11 februarie 2024, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed", anunțță IGPF.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 11 februarie 2024, 20:08   2940
Dornă

Informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul.

„Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

sursa foto: IGPF

Din informațiile autorităților ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

sursa foto: IGPF

Dronele Shahed 136 sunt drone tip kamikaze, care se distrug la atingerea țintei. Cântăresc în jur de 200 de kg, iar încărcătura lor explozivă este estimată la 50-60 de kg.

Au o lungime de 3 metri și jumătate și pot atinge o viteză de 185 de km pe oră. Cu o rază de acțiune de până la 2.500 de km, dronele Shahed 136 pot sta mai multe ore în aer înainte de a lovi o anumită țintă.

horosCOP - 27 iulie: Leii sunt în centrul atenției, iar Fecioarele filtrează informațiile cu atenție

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra tuturor semnelor zodiacale, punându-le intuiția și perspicacitatea la încercare. Arhetipurile astrologice se trezesc, pregătite să dezvăluie secrete ascunse. Ce mistere vor fi dezlegate în paginile horoscopului de astăzi? Descoperiți indiciile celeste care vă vor ghida pașii într-o zi plină de enigme.