După ce au consumat alcool împreună, l-au înjunghiat și l-au lăsat să moară. Inculpații, condamnați la câte 18 ani de închisoare

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de condamnare a două persoane acuzate de omor.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 16 aprilie 2024, 09:20   214
condamnat

Astfel, potrivit sentinței recent emise de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un bărbat în vârstă de 52 de ani, originar din Chișinău și un bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din raionul Ialoveni, au fost recunoscuți vinovați pentru omor, comis cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) lit. i),j) din Codul penal), stabilindu-li-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 18 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

În cadrul urmăririi penale, procurorii le-au înaintat învinuirea pe faptul că, la data de 13 aprilie 2023, în jurul orei 21:30, în sectorul Botanica al municipiului Chișinău, într-un apartament unde consumaseră băuturi alcoolice împreună cu un bărbat în vârstă de 51 de ani, au declanșat un conflict cu acesta. În urma conflictului, cei doi i-au aplicat multiple lovituri cu un cuțit în diferite părți ale corpului, cauzându-i victimei hemoragii externe și interne, care au dus la decesul acesteia.

Inculpații nu și-au recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

Un tânăr, condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracțiuni la Leova și Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău anunță că, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Leova, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 4 episoade de jaf, 2 episoade de violare de domiciliu, un huliganism și o infracțiune de privare ilegală de libertate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani și 6 luni.