(FOTO) Armă și muniția aferentă, depistată de polițiștii români de frontieră, la un moldovean

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr care intenționa să treacă de controlul de frontieră o pușcă din categoria armelor neletale și muniția aferentă acesteia, fără să dețină documentele necesare prevăzute de lege.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 noiembrie 2023, 14:54   73
armă

În ziua de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un autocamion și o semiremorcă.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la control, în patul pliabil din partea de sus a cabinei autocamionului, o pușcă cu aer comprimat calibru 4,5 mm și o cutie cu proiectile din plumb pentru tir calibru 4,5 mm, pentru care nu deținea autorizația necesară deținerii și transportului.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că arma și muniția îi aparțin și a fost convins că nu are nevoie de alte documente pentru deținere și transport.

Conform prevederilor legale, arma și muniția aferentă acesteia au fost ridicate  în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și  tentativă la contrabandă calificată

armă
armă