Crimă la Ocnița. Bătrân de 76 de ani, condamnat la pușcărie pentru că și-a ucis amicul de pahar

Un bătrân în vârstă de 76 de ani din raionul Ocnița a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru omor. Bărbatul i-a luat viața amicului de pahar, în iulie 2023.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 12 februarie 2024, 12:30   139
justiție

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, crima a avut loc în noaptea de 17 iulie 2023,  când acesta se afla  la domiciliul său amplasat într-un sat din raionul Ocnița.

„În procesul unei cerți cu un oaspete de al său, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 68 de ani, i-a aplicat acestuia multiple lovituri cu pumnii și picioarele în regiunea capului, cauzându-i leziuni corporale incompatibile cu viața.Inculpatului i-a fost imputată săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 145 alin. (1) Cod penal – omorul intenționat. Acesta a negat că ar fi comis fapta”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale”, se arată în comunicat.

PG precizează că inculpatul are trecut infracțional, anterior fiind condamnat pentru un alt omor, pentru care și-a ispășit pedeapsa. La fel, acesta a mai fost condamnat pentru două episoade de violență în familie.