(VIDEO) Andrei Năstase, îndemn către ambasadori: „Moldova are nevoie de sprijinul dumneavoastră. Nu permiteți unei guvernări corupte să distrugă ultimul nostru ideal”

Politicianul Andrei Năstase îndeamnă ambasadorii acreditați la Chișinău să analizeze datele ultimului sondaj, făcut public, care demonstrează că actuala guvernare a eșuat în soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. „Moldova are nevoie de sprijinul dvs. mai mult ca oricând, vă rog să nu permiteți unei guvernări corupte și abuzive să distrugă și ultimul nostru ideal – de a ne integra în UE”, a declarat Andrei Năstase.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 26 iulie 2024, 17:45   84
AN

Potrivit fostului vice prim-ministru, conform unui studiu sociologic, 78% dintre cetățeni își exprimă temerile că alegerile viitoare vor fi fraudate, în timp ce 56% consideră că presa este controlată politic. Aproape 70% dintre respondenți au declarat că situația din justiție este la fel de proastă sau chiar mai rea decât în perioada regimului oligarhic anterior, scrie Unimedia.INFO.

„Dacă astfel de rezultate nu erau surprinzătoare pe vremea oligarhilor, pe care împreună cu sutele de mii de oameni ieșiți la proteste i-am alungat de la guvernare, să le vedem astăzi în țara condusă de așa-numiții pro-europeni sunt de-a dreptul șocante. Asta demonstrează că ceea ce am spus anterior este adevărat, ei sunt pro-europeni doar declarativ, dar în realitate nu au făcut altceva decât să conserve sistemul creat de oligarhi și chiar să îl facă și mai abuziv și corupt”, precizează politicianul.


Mai mult, Andrei Năstase a declarat că, în fața deteriorării continue a situației din Republica Moldova, este esențial să se acționeze pentru a restabili democrația și transparența, de aceea vine cu soluții pentru cetățenii țării.

„Domniilor ambasadori, vă invit să analizați și dumnevoastră aceste date, să vedeți ce cred moldovenii despre ceea ce se întâmplă în țara lor, să luați în serios vocile tot mai dese ale oamenilor care spun că finanțările externe par mai degrabă pentru sprijinul partidului-stat, în loc ca acești bani să ajungă la oameni.

Mai mult, vă pot oferi foarte multe date statistice oficiale despre cât de prost merg lucrurile în Moldova, despre cât de incompetentă este această guvernare care ne minte pe toți. Dar va pot oferi și soluțiile reale la toate aceste probleme. Moldova are nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult ca oricând, vă rog să nu permiteți unei guvernări corupte și abuzive să distrugă până și ultimul nostru ideal, acela de a ne integra în Europa, în beneficiul tuturor și în primul rând al Moldovei”, a precizat Năstase.


Maia Sandu, la întâlnirea cu alegătorii din Ialoveni: „Pas cu pas obținem victorii care, luate împreună, înseamnă salturi uriașe în dezvoltarea țării noastre”

Locuitorii orașului Ialoveni susțin proiectul de integrare europeană și își doresc ca R. Moldova să nu rateze această șansă istorică, a declarat președintele Maia Sandu, în urma unei vizite în teritoriu. Șeful statului a precizat că aderarea statului nostru la UE este necesară pentru a asigura pacea și modernizarea localităților.