Cazul profesoarei care s-a pomenit cu proiectele „furate” de MEC. Ministerul nu tolerează impostorii și furtul intelectual

Marina Lefter, profesoară de Limba și Literatura Română, de la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu - Hașdeu” din orașul Drochia, care anterior a acuzat pe Facebook Ministerul Educației și Cercetării că i-ar fi „furat” proiectele, susține că ar fi fost contactată de reprezentantul MEC, care ar fi asigurat-o că ministerul nu tolerează impostorii și furtul intelectual.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 11 ianuarie 2024, 12:29   1619
Lefter

„MEC s-a autosesizat cu privire la reacția mea despre proiectele didactice de lungă durată la LLR pentru clasele a X-XI-XII-a ce-mi aparțin și au fost publicate pe pagina ministerului fără știrea mea spre a fi discutate ulterior de comunitatea pedagogică. Am fost contactată de reprezentantul MEC, care mă asigură că ministerul nu tolerează impostorii și furtul intelectual”, susține Lefter.

Profesoara de Limbă și Literatură Română mai precizează că ea va fi autorul proiectelor sale și nu nicidecum altcineva, dar și că în cel mai apropiat timp va transmite MEC ultimile variante ale acestor proiecte, actualizate conform reperelor metodologice și ele vor fi disponibile pentru o discuție pe marginea lor.

Cazul profesoarei care s-a pomenit cu proiectele „furate” de MEC

O profesoară din Drochia acuză Ministerul Educației și Cercetării că i-ar fi furat proiectele. „Ce obraz gros!”

De luni, alegătorii pot solicita votarea cu urna mobilă

Persoanele care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu pot veni în localul secției de votare, pentru a vota la referendum și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, pot solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile privind votarea la locul aflării pot fi depuse începând de luni, 7 octombrie.

Promo-LEX: Candidații la alegeri nu renunță la „pomeni” electorale, folosesc resursa administrativă și incită la ură

În primele zece zile de campanie electorală, Promo-LEX a identificat cel puțin 792 de acțiuni de promovare a candidaților al prezidențiale și a participanților la referendum. Printre încălcările identificate se numără incitarea la ură, discursul discriminatoriu, oferirea pachetelor cu produse alimentare cetățenilor și utilizarea resursei administrative.