De ziua lor profesională, dascălii sunt felicitaţi de Ministerul Educaţiei

De Ziua Mondială a Educaţiei toţi profesorii din ţară au fost felicitaţi printr-un mesaj public, postat pe pagina oficială a Ministerului Educaţiei. Autorităţile îşi exprimă recunoştinţa pentru activitatea dascălilor într-un domeniu deloc uşor, dar necesar societăţii, transmite IPN.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 5 octombrie 2024, 13:46   23
MEC

”Felicităm întreaga comunitate didactică din țară cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, instituită de UNESCO, pentru a celebra munca lucrătorilor din învățământ. Este o ocazie în plus de a ne exprima recunoștința pentru dedicația dumneavoastră de a activa într-un domeniu deloc ușor și foarte solicitant, dar nespus de necesar întregii societăți”, se spune în mesajul public al Ministerului Educaţiei.

În mesajul de felicitare este apreciat rolul pedagogilor la formarea unei societăţi democratice şi prospere.

“Ce poate fi mai nobil decât de a contribui la educarea generațiilor de copii și tineri - adevăratul tezaur al țării. Avem nevoie de tineri capabili să facă față provocărilor și schimbărilor timpurilor pe care le trăim, dar mai mult decât atât, să poată construi o lume mai bună și mai tolerantă. Cu toții ne dorim o societate pașnică, liberă și prosperă, iar rolul dumneavoastră ca și catalizator al valorilor fundamentale necesare unei societăți democratice devine crucial. Vă dorim resurse nesecate de inspirație, multă sănătate și copii dornici de a învăța!” se menţionează în adresarea Miniesterul Educaţiei către profesori.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an în data de 5 octombrie, începând din 1994. A fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Recomandarea constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

Experţii estimează că în Republica Moldova învățământul este a doua cea mai mare ramură după numărul de angajați din economia națională și cel mai mare sector bugetar, din care fac parte până la 91 de mii de salariați.

Promo-LEX: Candidații la alegeri nu renunță la „pomeni” electorale, folosesc resursa administrativă și incită la ură

În primele zece zile de campanie electorală, Promo-LEX a identificat cel puțin 792 de acțiuni de promovare a candidaților al prezidențiale și a participanților la referendum. Printre încălcările identificate se numără incitarea la ură, discursul discriminatoriu, oferirea pachetelor cu produse alimentare cetățenilor și utilizarea resursei administrative.

horosCOP - 5 octombrie 2024: Leii trebuie să-și ascuțe astăzi instinctele de detectiv

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra destinelor noastre, provocându-ne să ne întrebăm ce roluri ne sunt destinate. Fiecare semn zodiacal va trebui să navigheze prin apele tulburi ale incertitudinii, în timp ce arhetipurile astrologice își joacă partea în acest dans cosmic. Horoscopul zilei poate dezvălui indicii ascunse și adevăruri neașteptate, ghidându-ne în căutarea echilibrului între destin și liber arbitru.