O nouă condamnare în urma încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției. Vizată o companie de construcții

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, urmare a încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției, ce vizează acțiunile reprezentantului unei companii de construcții, învinuit de săvârșirea infracțiunii de corupere activă.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 23 mai 2024, 14:51   774
condamnare

Cauza penală respectivă a fost disjunsă în martie 2023 de către Centrul Național Anticorupție, cea de bază fiind pornită în baza unei sesizării.

Potrivit materialelor, inculpatul, în noiembrie 2018, acționând în interesele unei companii de construcție, personal a dat bani şefului-adjunct al Centrului de sănătate publică Chișinău, pentru perfectarea și eliberarea avizului sanitar pentru construcție a obiectivului ce aparține companiei a cărui interes reprezenta inculpatul. Prin urmare, ca rezultat a acțiunilor infracționale, a fost eliberat avizul sanitar solicitat în favoarea agentului economic.

Urmărirea penală a durat un an, iar datorită încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, judecarea cauzei a durat doar două luni.

Respectiv, prin sentința din 02 mai 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a recunoscut inculpatul vinovat de comiterea infracțiunii de corupere activă, stabilindu-i pedeapsa sub formă de închisoare suspendată pe un termen de 1 (un) an, precum și pedeapsă complementară sub formă de amendă în mărime de 75 000 lei.

Sentința este definitivă, însă poate fi atacată cu recurs de către procuror, inculpat sau apărătorul acestuia în termen de 15 zile de la pronunțare, invocându-se doar erorile procesuale și măsura de pedeapsă stabilită.

Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism

Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.