(UPDATE) Percheziții la MAE // Este vizat șeful Direcției Consulare. Reacția SIS

UPDATE // Serviciul de Informații și Securitate confirmă că în cadrul MAE au avut loc acțiuni procesual-penale.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 24 aprilie 2024, 12:47   617
Mircos

„Actualmente, acestea nu au rezultat în rețineri sau atribuirea unor statute procesuale. Ofițerii SIS și procurorii PCCOCS urmează să revină cu amănunte, atunci când investigațiile o vor permite”se arată în comunicatul SIS.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ofițerii de urmărire penală din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au descins ieri cu percheziții la Direcția Consulară a Ministerului de Externe. Potrivit bloggerului Eugen Luchianiuc, acțiunile de urmărire penală au avut loc în biroul lui Vasile Mircps, șeful Direcției Consulare.

Potrivit sursei citate, Mircos a fost încătușat, dar și i-a fost ridicat calculatorul de serviciu și telefoanele mobile.

„Au fost percheziții la domicilui cu ridicarea de calculatoare personale, confiscarea telefoanelor mobile ale soției. Au fost și percheziții la domiciliul părinților lui. Vasile Mircos e plasat în arest la domicilui pînă joi, când i se va înainta învinuirea penală”, scrie Luchianiuc.

Vasile Mircos a activat anterior în calitate de consilier la ambasada Republicii Moldova din Germania și a ocupat funcția de șef de Secție în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Direcția cooperare multilaterală. Deocamdată, nu am reușit să luăm legătura cu acesta pentru un comentariu.