(VIDEO) O rachetă ucraineană a lovit un bloc de locuinţe din Belgorod şi cel puţin 7 persoane au fost ucise

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi 15 rănite după ce o întreagă coloană a unui bloc de apartamente cu mai multe etaje s-a prăbuşit în urma unui atac cu rachete ucrainene în oraşul rus Belgorod, în apropiere de graniţa cu Ucraina, potrivit canalului rusesc de Telegram Mash.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 12 mai 2024, 14:01   83
Sursa video: Tg // Mash

Nu a fost imediat clar ce arme au fost folosite în atac - sau dacă acestea au fost furnizate de Occident.

Un martor a declarat că la faţa locului se află multe ambulanţe şi maşini de pompieri.

"O întreagă coloană a unui bloc de 10 etaje s-a prăbuşit", a declarat martorul pentru Reuters sub rezerva anonimatului. "Văd mai multe victime. Pompierii caută printre dărâmături", a relatat martorul.

Sursa video: Tg // Mash

Sursa video: Tg // Mash


Duminică, Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale de apărare aeriană au distrus două rachete balistice convenţionale din epoca sovietică lansate în timpul nopţii de forţele ucrainene deasupra regiunii Belgorod.

Forţele ruseşti, pe de altă parte, au deschis la începutul acestei luni un nou front în regiunea ucraineană nord-estică Harkov, care se învecinează cu regiunea rusă Belgorod. Aceasta din urmă a fost atacată în mod repetat de Ucraina cu drone, artilerie şi interpuşi.

Liderul rus Vladimir Putin a sugerat în martie că Moscova ar putea încerca să stabilească o zonă tampon în interiorul teritoriului ucrainean, din cauza atacurilor asupra Belgorodului.

Sursa: News.ro

(VIDEO) Armata rusă a scos de la naftalină tancurile T-62M, le-a modernizat și le trimite acum pe frontul din Ucraina

Armata rusă a desfășurat tancuri T-62M modernizate pe frontul ucrainean. Această desfășurare a fost dezvăluită într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, care prezintă tancurile modernizate fiind transportate în zona de conflict, scrie ArmyRecognition. Potrivit unui videoclip recent publicat pe rețelele de socializare, armata rusă trimite pe calea ferată tancuri T-62M modernizate pentru a fi desfășurate în Ucraina

(VIDEO) ISW: Ucrainenii au respins cel mai mare asalt mecanizat al forțelor Moscovei din ultimele luni. Rușii au atacat cu 57 de blindate

Forțele ucrainene au respins unul dintre cele mai ample atacuri mecanizate rusești din Ucraina din octombrie 2023, în vestul regiunii Donețk, arată o analiză a Institutului pentru Studiul Războiului. Imagini geolocalizate publicate pe 24 iulie arată că forțele ucrainene au respins un asalt mecanizat rusesc lângă Kostiantinivka, la sud-vest de orașul Donețk, după ce forțele ruse au avansat până la periferia localitățiii.