(VIDEO) O rachetă ucraineană a lovit un bloc de locuinţe din Belgorod şi cel puţin 7 persoane au fost ucise

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi 15 rănite după ce o întreagă coloană a unui bloc de apartamente cu mai multe etaje s-a prăbuşit în urma unui atac cu rachete ucrainene în oraşul rus Belgorod, în apropiere de graniţa cu Ucraina, potrivit canalului rusesc de Telegram Mash.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 12 mai 2024, 14:01   77
Sursa video: Tg // Mash

Nu a fost imediat clar ce arme au fost folosite în atac - sau dacă acestea au fost furnizate de Occident.

Un martor a declarat că la faţa locului se află multe ambulanţe şi maşini de pompieri.

"O întreagă coloană a unui bloc de 10 etaje s-a prăbuşit", a declarat martorul pentru Reuters sub rezerva anonimatului. "Văd mai multe victime. Pompierii caută printre dărâmături", a relatat martorul.

Sursa video: Tg // Mash

Sursa video: Tg // Mash


Duminică, Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale de apărare aeriană au distrus două rachete balistice convenţionale din epoca sovietică lansate în timpul nopţii de forţele ucrainene deasupra regiunii Belgorod.

Forţele ruseşti, pe de altă parte, au deschis la începutul acestei luni un nou front în regiunea ucraineană nord-estică Harkov, care se învecinează cu regiunea rusă Belgorod. Aceasta din urmă a fost atacată în mod repetat de Ucraina cu drone, artilerie şi interpuşi.

Liderul rus Vladimir Putin a sugerat în martie că Moscova ar putea încerca să stabilească o zonă tampon în interiorul teritoriului ucrainean, din cauza atacurilor asupra Belgorodului.

Sursa: News.ro

Număr record de 120 de milioane de persoane strămutate cu forţa până la sfârşitul lunii aprilie

La sfârşitul lunii aprilie a fost înregistrat un număr record de 120 de milioane de persoane strămutate cu forţa în lume, potrivit datelor publicate joi de ONU. Războaiele din Gaza, Sudan şi Birmania au crescut foarte mult numărul persoanelor forţate să îşi părăsească locuinţele de mai bine de un an, a precizat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în raportul său anual.

„Primul caz din istorie”. Ucrainenii au reușit să lovească cel mai modern avion al rușilor, Su-57, la 600 km de linia frontului

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene (GUR) a anunțat duminică o lovitură grea pe care a primit-o armata rusă: un avion de luptă Su-57, cel mai modern al forțelor aeriene ale Moscovei, ar fi fost lovit pe pista unui aerodrom militar din Rusia, la aproape 600 de kilometri de linia frontului. Su-57 este un avion multirol de generația a cincea și doar câteva exemplare au fost fabricate până acum.