(VIDEO) Recean, despre scandalul activiştilor lui Şor la Aeroport: Este cinic să utilizezi bătrânii

Dorin Recean susţine că scandalul de la Aeroport, în care sunt vizaţi activiştii lui Şor, reprezintă una dintre pericolele hidbride la care este supusă Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de premier în debutul şedinţei de miercuri a cabinetului de miniştri.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 24 aprilie 2024, 11:41   173
Dorin Recean

În opinia şefului Guvernului, banii ridicați de oamenii legii au fost obţinuţi ilegal, pe seama ameninţărilor asupra statului şi din crimă organizată.

Este foarte cinic să utilizezi bătrânii în calitate de transportatori de bani în numerar. Aţi observat cum instituțiile au sechestrat un milion de dolari. Aceștia bani sunt bani murdari, din crimă organizată, din amenințarea asupra statului”, a declarat premierul.

Precizăm că, în noaptea de luni spre marți au avut loc mai multe altercații la Aeroport, iar activiștii lui Șor, reveniți de la Moscova, s-au dat în spectacol, declarând că sunt supuși presiunilor. Poliția de Frontieră susținea că se voia verificarea bagajelor, însă cetățenii vizați s-au opus procedurii.

Ulterior, Poliția a comunicat despre percheziții desfășurate la persoanele revenite de la Moscova, care au participat la reuniunea organizată de Șor. De la acestea au fost ridicați bani în valoare echivalentă cu peste 20 de milioane de lei. Oamenii legii susțineau că pretinșii curieri ar fi primit între 300 și 500 de euro, ca să aducă bani în țară.

Ulianovschi: Din respect față de orice votant și electorat, am decis că este bine să accept orice invitație unde pot asculta opiniile tuturor actorilor politici

În contextul acuzațiilor aduse de către PAS cu privire la întâlnirea mai multor actori politici înaintea desemnării candidaților pentru alegerile prezidențiale, ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care deja și-a anunțat candidatura a venit cu o reacție urmare a interpretărilor eronate apărute în presă și pe diverse rețele de socializare.