Agenții de patrulare ai INSP mai integri? Trei șoferi denunțați pentru că au oferit mită agenților de patrulare ca să nu sufle în Drager

Trei șoferi care au urcat băuți la volan au încercat să-i corupă pe agenții de patrulare, dar din nefericire pentru ei au fost denunțați organelor competente pentru tentativă de corupere. Cazurile au fost înrregistrate pe parcursul zilei de ieri, 11 februarie, în raioanele Ungheni, Orhei și Drochia.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 12 februarie 2024, 13:58   371
IGP

Primul caz a avut loc în jurul orei 11:00, în proximitatea orașului Orhei, după ce un echipaj INSP a tras pe dreapta un automobil de marca Volkswagen Sharan, ce era condus de un șofer în vârstă de 34 de ani, dar și de la care aducea a alcool.

Ca să nu fie testat cu aparatul Drager, acesta le-a oferit polițiștilor 500 de lei. Aceștia au denunțat tentativa de corupere, dar și l-au testat pe șoferul băut. Acesta avea o concetrație de 0,47 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea caz a avut loc peste de aproximativ 3 ore, după primul incident, și a fost înregistrat în proximitatea localității Tabăra, din raionul Orhei.

Șeful IP Orhei și Șeful Serviciului Detenție și Escortă din cadrul aceluiași inspectorat au denunțat un tânăr de 21 de ani, fără permis de conducere, care se deplasa cu un ATV. Ultimul a lăsat 50 de euro în mașina celor doi șefi, ca să nu i se întocmească proces-verbal.

Cei doi l-au denunțat, dar și l-au pus să sufle în aparatul Drager, rezultatele căruia au arătat că tânărul era mort de beat. Avea o concetrație  de 1,35 mg/l de alcool pur în aerul expirat..

Un al treilea caz a avut loc în după-amiaza zilei, în jurul orei 16:20, în apropiere de localitatea Zgurița din raionul Drochia, după ce agenții de patrulare au tras pe dreapta un automobil de marca Opel Vectra.Ca să nu fie testat cu aparatul Drager șoferul, un bărbat de 51 de ani, le-a propus polițiștilor o mită în mărime de 1000 de lei.

Ca și în celelalte două cazuri, șoferul a fost denunțat. Totodată, după ce a fost testat cu aparatul Drager, rezultatele au arătat că acesta avea o concentrați de 0,67 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Un alt caz de denunțare a tentativei de corupere a polițiștilor, din partea șoferilor, a fost înregistrat ieri-dimineață, în jurul orei 05:20, în apropiere de satul Prepelița, din raionul Sîngerei. O tânără de 27 de ani, pasageră într-un microbuz de marca Ford Transit,a încercat să le dea polițiștilor 3000 de lei ca să nu-i întocmească proces verbal șoferului microbuzului un bărbat 38 de ani.

Potrivit surselor PulsMedia, numărul debnunțurilor din partea agenților de patrulare care refuză să ia mită de la șoferi, în ultimele cinci zile ar fi depășit cifra de 40 de cazuri.

(VIDEO) Scandalul cu implicarea fratelui procurorului Lilian Cociu. IGP: A fost concediat și lipsit de legitimația de serviciu

Ofițerul Din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INI, Alexandru Cociu, tot el fiind și fratele procurorului Lilian Cociu, care s-a dat în spectacol în fața agenților de patrulare la Aeroportul Internațional Chișinău, în seara zilei de 24 Iulie curent, a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special, fiindu-i ridicată legitimația de serviciu.