Tânăr condamnat la 3 ani închisoare, după ce a avut rapoarte sexuale cu o minoră de 12 ani, la Soroca

Un tânăr a fost condamnat de către magistrații de la Judecătoria Soroca pentru că a avut raport sexual cu o minoră de 12 ani, Decizia a fost luată la data de 8 februarie 2024. Situația este și mai gravă prin faptul că a avut loc la insistența minorei, care l-a convins pe băiat să aibă relații intime, scrie Observatorul.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 10 februarie 2024, 09:51   1045
Judecată

Potrivit sursei citate, ambii sunt din raionul Soroca, iar tânărul i-a cerut permisiune mamei fetei ca să se întâlnească cu ea, cu promisiunea că nu-i va face niciun rău. Ea însă a lua inițiativa, și după câteva zile de insistențe, băiatul a cedat.

Minora a declarat instanței de judecată că în timp ce mama ei dormea în altă odaie, “l-a rugat pe băiat să întrețină cu ea relații sexuale, însă el a spus că se teme, deoarece i-a promis mamei că nu va avea nimic cu ea, până la împlinirea vârstei de 18 ani și pe el îl va mânca pușcăria din cauza ei, din motiv că este minoră. A insistat iarăși, dar băiatul s-a întors cu spatele la ea. L-a rugat să se întoarcă cu fața spre ea și să nu se teamă, căci nu va afla nimenea. Ea s-a dezbrăcat de pantaloni și apoi, la rugămintea ei, s-a dezbrăcat și prietenul.”

Peste două luni situația s-a repetat, iarăși la insistența fetei.

Ulterior despre acest caz a aflat și mama fetei, care a menționat că nu are pretenții la băiat, care se întâlnește în continuare cu fiica ei, și care i-a promis să se însoare când îi va permite vârsta.

Ținând cont de atitudinea băiatului faţă de cele săvârșite, de circumstanțele cauzei, de faptul că acesta se căiește sincer, instanţa de judecată a ajuns la concluzia de a aplica în privința lui o pedeapsă sub formă de închisoare în limitele minime ale sancțiunilor prevăzute lege.

Astfel i-a fost stabilită o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a pedepsei cu închisoarea pe un termen de probă de 3 ani.

Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism

Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei.