(VIDEO) Atac armat într-o mare sală de concerte din Moscova, soldat cu victime. Bilanț neoficial: 12 morți și 35 de răniți

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în uniforme de luptă, au dat buzna vineri într-o mare sală de concerte din Moscova şi au tras cu arme automate asupra mulţimii, ucigând şi rănind un număr nespecificat de persoane, relatează presa rusă.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 22 martie 2024, 21:25   298
Moscova

UPDATE - Aeroportul internaţional Vnukovo din Moscova sporeşte măsurile de securitate în urma atacului de la sala de concerte din Krasnogorsk de vineri seară. De asemenea, gările din capitală îşi sporesc securitatea, potrivit agenţiilor de presă ruseşti, preluate de BBC.

UPDATE -  Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a cerut comunităţii internaţionale să condamne "crima monstruoasă" în urma atacurilor armate de la sala de concerte de lângă Moscova, relatează Reuters.

UPDATE - Liderul cecen Ramzan Kadîrov a dat publicităţii o declaraţie în care spune: "Condamn cu fermitate astfel de acte de violenţă, brutalitate şi nesăbuinţă împotriva civililor", relatează BBC.

Kadîrov este un aliat al preşedintelui Putin, iar declaraţia lui vine în condiţiile în care unii experţi sunt de părere că în spatele atacului ar putea fi islamişti ceceni, care au o tradiţie în atacuri sângeroase împotriva Rusiei.

BILANŢ NEOFICIAL: 12 MORŢI ŞI 35 DE RĂNIŢI

UPDATE - Cotidianul italian La Repubblica , care citează presa rusă, afirmă că cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 35 rănite.

UPDATE - Potrivit Reuters, un grup de până la cinci bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în haine de camuflaj, au deschis focul cu arme automate asupra oamenilor din sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova.


Nu a fost imediat clar câte persoane au fost rănite şi cine sunt atacatorii, dar agenţiile de ştiri ruseşti au declarat că 50 de echipaje de ambulanţă au fost trimise la faţa locului.

Într-un videoclip neverificat postat pe reţelele sociale, bărbaţi cu arme automate trag în mod repetat asupra unor civili care ţipau, inclusiv femei, care se ghemuiseră sub ceea ce părea a fi un semn de intrare în "Crocus City Hall".

Alte înregistrări video arată mai multe persoane care zac nemişcate în bălţi de sânge în faţa sălii. Reuters precizează că nu a reuşit să verifice imediat imaginile.

AMBASADA SUA AVERTIZASE ASUPRA RISCULUI TERORIST LA MOSCOVA

Ambasada SUA în Rusia avertizase la începutul acestei luni că "extremiştii" au planuri iminente pentru un atac la Moscova. Aceasta a emis avertismentul la câteva ore după ce Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, a declarat că a dejucat un atac asupra unei sinagogi din Moscova comis de o celulă a grupării militante musulmane sunnite Stat Islamic, reaminteşte Reuters.

sursa: news.ro

(VIDEO) Armata rusă a scos de la naftalină tancurile T-62M, le-a modernizat și le trimite acum pe frontul din Ucraina

Armata rusă a desfășurat tancuri T-62M modernizate pe frontul ucrainean. Această desfășurare a fost dezvăluită într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, care prezintă tancurile modernizate fiind transportate în zona de conflict, scrie ArmyRecognition. Potrivit unui videoclip recent publicat pe rețelele de socializare, armata rusă trimite pe calea ferată tancuri T-62M modernizate pentru a fi desfășurate în Ucraina

(VIDEO) ISW: Ucrainenii au respins cel mai mare asalt mecanizat al forțelor Moscovei din ultimele luni. Rușii au atacat cu 57 de blindate

Forțele ucrainene au respins unul dintre cele mai ample atacuri mecanizate rusești din Ucraina din octombrie 2023, în vestul regiunii Donețk, arată o analiză a Institutului pentru Studiul Războiului. Imagini geolocalizate publicate pe 24 iulie arată că forțele ucrainene au respins un asalt mecanizat rusesc lângă Kostiantinivka, la sud-vest de orașul Donețk, după ce forțele ruse au avansat până la periferia localitățiii.