(VIDEO) Polițiștii au deconspirat activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor

Polițiștii au deconspirat activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online, pe teritoriul țării.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 29 aprilie 2024, 12:18   33
IGP

Timp de o lună, oamenii legii au documentat activitatea infracțională a trei membri activi ai grupării cu vârstele de 17 și 18 ani, originari și domiciliați în mun. Chișinău.

În cadrul documentării, ofițerii de investigație au stabilit că tinerii, de la începutul anului 2024, s-ar fi angajat în calitate de curieri la un magazin online specializat în  realizarea diferitor tipuri de droguri sintetice.

În urma probelor acumulate, ofițerii de investigație i-au reținut în  flagrant în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. În urma perchezițiilor efectuate în domiciliile suspecților și în ascunzișuri au fost depistate și ridicate cântare la scara mică, telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, precum și droguri sintetice de tip MDMA și pastile extasy.

Un suspect a fost arestat pentru 30 de zile, iar ceilalți doi minori sunt cercetați în stare de libertate.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

În continuare, polițiștii desfășoară acțiuni speciale de investigații pentru a stabili complicitatea și a altor persoane implicate în infracțiune.

Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu organul de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Buiucani, sub conducerea procuraturii mun. Chișinău.

(FOTO) Cu „heroina la colțun”, într-o mașină cu moldoveni. O spaniolă s-a pornit în R.Moldova, dar riscă să stea după gratii în România

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit în bagajul unei tinere din Spania, 86 de grame substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea femeii, pentru săvârșirea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din țară, fără drept, de droguri de risc și trafic de droguri de risc.