Un moldovean s-a pornit la Londra cu zeci de pachete de țigări în valiză

Un pasager cu dublă cetățenie (MDA/ROU) a fost depistat în Aeroportul Internațional Chișinău cu bagajul ticsit cu țigări, pe care intenționa să le transporte ilicit spre Marea Britanie, anunță Serviciul Vamal

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 11 mai 2024, 10:59   240
sv

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani care a fost identificat în timpul controlului de securitate, efectuat de funcționarii vamali în cooperare cu polițiștii de frontieră.

Astfel, echipa comună a avut suspiciuni cu privire la conținutul bagajului de cală al pasagerului, motiv pentru care a fost amplificat controlul.

În rezultat, în bagaj erau ascunse 150 pachete de țigări, în vederea transportării ilicite. Țigările au fost ridicate, iar persoana riscă sancțiuni contravenționale conform prevederilor articolului 43¹, alin. (10) din Cod Contravențional al RM.

(VIDEO) Scandalul cu implicarea fratelui procurorului Lilian Cociu. IGP: A fost concediat și lipsit de legitimația de serviciu

Ofițerul Din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INI, Alexandru Cociu, tot el fiind și fratele procurorului Lilian Cociu, care s-a dat în spectacol în fața agenților de patrulare la Aeroportul Internațional Chișinău, în seara zilei de 24 Iulie curent, a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special, fiindu-i ridicată legitimația de serviciu.