UPDATE // Liderul PN: „Trei reprezentanți ai PAS au votat împotriva înregistrării simbolului electoral “Pentru Moldova”. Usatîi înregistrat oficial în cursa pentru fotoliul de Președinte al R.Moldova.

UPDATE // Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, scrie pe canalul său de Telegram că trei reprezentanți ai PAS au votat împotriva înregistrării simbolului electoral „Pentru Moldova”, iar unul dintre ei, domnul Postică, a votat chiar împotriva înregistrării sale în calitate de candidat la funcția de președinte.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 18 septembrie 2024, 16:04   259
RU

Astăzi, Comisia Electorală Centrală m-a înregistrat oficial drept candidat, dar ne așteaptă cea mai mare haos și bardak din istoria alegerilor din Republica Moldova. În curând voi publica un video și veți înțelege totul”, mai menționează Usatîi în mesajul său.

Știrea Inițială

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat oficial candidatura lui Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, la alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Decizia a fost luată în ședința de miercuri, 18 septembrie curent. Anterior, CEC a înregistrat alți doi candidați pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, este vorba despre fostul procuror general Alexandr Stoianoglo și actualul Președinte la R.Moldova Maia Sandu.îâ

Aminitim că în cel mai proaspăt sondaj de opinie, realizat de compania iData în perioada 19-25 august, datele arată că în turul doi de scrutin, Renato Usatîi va lupta cu Maia Sandu pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, actualul președinte Maia Sandu ar acumula în primul tur al scrutinului 27,5% din voturile alegătorilor. Pentru Renato Usatîi ar vota 11,6 la sută din numărul total de alegători. El este urmat de candidatul susținut de socialiști Alexandr Stoianoglo, care ar aduna 11,4%.

Igor Grosu: Chișinăul își adaptează acțiunile pentru a limita interferența Rusiei

Rusia se implică în procesul electoral din Republica Moldova prin două filiere: pe de o parte - finanțarea grupărilor criminale, iar de alta - propaganda și dezinformarea. Aceste instrumente au fost aplicate de-a lungul timpului, însă acum există o diferență, a atenționat șeful legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualități.